Devet reprezentacija koje neće igrati sa Zmajevima u kvalifikacijama za EP

FOTO: NFSBiH
Žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine će biti obavljen 2. decembra tekuće godine u Dublinu, a tada će reprezentacija BiH saznati rivale u istim.

Izabranici selektora Prosinečkog su sjajnim igrama i rezultatima grupe 3 B Lige nacija izborili plasman u play-off, kao i promociju u elitnu diviziju, gdje će naredno izdanje ovog takmičenja igrati sa najboljim selekcijama Evrope.

Zmajevi će se uoči žrijeba grupne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naći u drugoj jakosnoj grupi, u kojoj će, također, biti još deset reprezentacija. To su sljedeće reprezentacije: Austrija, Danska, Švedska, Island, Rusija, Ukrajina, Vels, Češka Republika, te Kosovo.

Preostala reprezentacija koja će se naći još u drugom šeširu će biti večeras poznata. Ako Poljska ne bude poražena od Portugala, Njemačka će ići u drugi šešir, tako da se tada ne bi mogli sastati ni sa njom. Ukoliko Portugal bude slavio, Njemačka ostaje u prvoj jakosnoj grupi, te postaje potencijalni protivnik Zmajeva umjesto Poljske.

Trenutno stanje jakosnih grupa:

Prva jakosna grupa: Belgija, Španija, Italija, Francuska, Portugal, Holandija, Švicarska, Engleska, Hrvatska;

Druga jakosna grupa: BiH, Austrija, Rusija, Ukrajina, Vels, Danska, Švedska, Island, Češka;

Treća jakosna grupa: Finska, Srbija, Turska, Slovačka, Sjeverna Irska, Republika Irska, Norveška;

Četvrta jakosna grupa: Kipar, Crna Gora, Albanija, Estonija, Litvanija, Slovenija, Grčka, Gruzija;

Peta jakosna grupa: Armenija, Makedonija, Bjelorusija, Azerbejdžan, Luksemburg, Moldavija, Kosovo, Kazahstan, Gibraltar;

Šesta jakosna grupa: San Marino, Andora, Latvija, Lihtenštajn;

(bhsportisti.com)

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Notifikacije  
Informiši me za