Dogovorene premije sa igračima u slučaju plasmana na EURO

FOTO: BiH.ba
Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki, kapiten Edin Džeko i savjetnik Izvršnog odbora za sportska pitanja Zvjezdan Misimović sačinili su Pravilnik o premijama bh. reprezentativaca u slučaju plasmana na Evropsko prvenstvo.

Nagradni fond Evropskog prvenstva 2020. godine iznosi 731 milion eura, a svaki savez čija se reprezentacija uspije plasirati na smotru najboljih Starog kontinenta, trebao bi inkasirati približno 9,25 milion eura.

“Svaki reprezentativac će biti zadovoljan, kao što su uvijek bili zadovoljni, još iz vremena kada sam i ja igrao za nacionalni tim. Ne bih govorio o detaljima, naravno da primanja nisu ista kao u klubovima, ali igrači to razumiju i oni znaju da se za reprezentaciju igra srcem i zbog nekog većeg motiva, a ne zbog novca”, istakao je Misimović.

Prema dogovoru koji je sklopljen između bh. reprezentativaca i čelnika NS BiH, pola eventualnog bonusa koji bi Savez inkasirao ostalo bi na raspolaganju u krovnoj kući bh. nogometa, dok bi drugu polovinu podijelili igrači, stručni štab te članovi medicinskog tima.

Za svaku pobjedu Zmajevi će pojedinačno dobiti po 10.000 KM, remi na gostujućem terenu je 6.000 KM, a remi na domaćem terenu 4.000 KM, a to važi samo za igrače koji na terenu provedu najmanje 70 minuta. Oni igrači koji uđu poslije 70. minute dobit će pola premije. Ovakve premije znače da će Zmajevi dobiti dvostruko više novca u odnosu na premije koje su imali u Ligi nacija.

Naša reprezentacija počinje kvalifikacije 23. marta utakmicom s Armenijom na stadionu Grbavica u Sarajevu, te Grčkom tri dana kasnije na Bilinom polju u Zenici.

(klix.ba)

 

Leave a Reply

avatar
  Notifikacije  
Informiši me za