Okupili se U21 reprezentativci BiH

FOTO: NFSBiH
Fudbalska U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Trening centru NS/FS BiH 19. novembra odigrati prijateljski susret protiv Azerbejdžana, a okupljanjem reprezentativaca su danas zvanično počele pripreme za ovaj meč.

Od pozvanih fudbalera Jusuf Gazibegović opravdano nije tu, a večeras će se priključiti ekipi. Također, Vedran Vrhovac ima problema sa povredom i on vjerovatno neće biti spreman za predstojeću utakmicu, dok je ostatak tima spreman.

Selektor Vinko Marinović smatra da će ovo biti dobar test za njegove momke.

“Okupili smo se sa novom generacijom igrača i pred nama je dobra prijateljska utakmica gdje ćemo moći da vidimo koje su njihove mogućnosti. Sigurno je da ćemo pratiti i druge kandidate za U21 selekciju koji nisu na ovom spisku jer imamo i dovoljno vremena do marta i prvih kvalifikacionih utakmica. Uglavnom, bitno je da smo krenuli sa pripremama za novi kvalifikacioni ciklus”, kazao je Marinović.

Od igrača se predstavnicima medija obratio Besim Šerbečić.

“Ostaje žal što u prošlim kvalifikacijama nismo ostvarili plasman na Euro, jer smo igrali veoma dobro. Nažalost, nedostajalo nam je i malo sreće. Međutim, sada je tu nova generacija igrača koja ima kvalitet i nadam se da možemo napraviti iskorak. Mnogo toga će zavisiti i od žrijeba jer u prošlim kvalifikacijama smo imali zaista zahtjevnu grupu. Volio bih kad bismo sada izvukli i malo lakše protivnike”, smatra defanzivac norveškog Rosenborga.

(bhsportisti.com)

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Notifikacije  
Informiši me za