Prosinečki: Izet igra dobro u zadnje vrijeme i ne znači da neće biti na spisku

FOTO: NFSBIH
Robert Prosinečki, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas spisak pozvanih Zmajeva za susrete protiv Austrije i Španije. 

Selektor je rekao kako će susret protiv Austrije biti od krucijalnog značaja, s obzirom da nam može osigurati prvu poziciju u grupi u Ligi nacija.

“Predstoji nam utakmica sa Austrijom koja nam mnogo znači jer imamo priliku da osiguramo prvo mjesto u grupi u Ligi nacija. Nakon toga slijedi susret sa jednom od najboljih selekcija na svijetu, Španijom. Pozvali smo i dva nova igrača iz mlade reprezentacije, Ermedina Demirovića i Amera Gojaka. To su dva igrača koja su bila najbolja u kvalifikacijama U21 selekcije i oni će sigurno u budućnosti biti nosioci igre i u A timu”, izjavio je Robert.

Bh. javnost ponovo nije zadovoljna što se na spisku nije našao Izet Hajrović.

“Zašto me stalno pitate za Izeta? Višća je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji koje imao. Meni je iznenađenje što Duljević igra u Dresdenu. On ima kvalitet za puno veći klub. Izet Hajrović tri godine nije igrao. Igra dobro u zadnje vrijeme i ne znači da neće biti na spisku. Naredne godine imamo utakmice svaki mjesec. Dinamo igra dobro, Izet igra dobro i ne znači da ga neću zvati ovog dana”, rekao je selektor naše reprezentacije.

Mečevi protiv Austrije u Beču, te Španije u Las Palmasu na rasporedu su 15., odnosno 18. novembra.

(bhsportisti.com)

 

Leave a Reply

avatar
  Notifikacije  
Informiši me za