Reprezentativci se okupili, motiv protiv Italije neće izostati

FOTO: NFSBiH
Fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru NFSBiH u Zenici i na taj način počeli pripreme za posljednja dva kvalifikaciona susreta za EURO protiv Italije i Lihtenštajna.

Izabranici Roberta Prosinečkog će za četiri dana u Zenici odmjeriti snage sa Italijom, a tri dana (18. novembar) poslije u Vaduzu okončati ovaj kvalifikacioni ciklus susretom protiv Lihtenštajna.

“Motiv neće izostati kad se igra za reprezentaciju, naročito protiv ekipe kakva je Italija. Igrači igraju u svojim klubovima standardno i to sa punom minutažom i važno je da u pripremnom periodu napravimo dobru rekuperaciju. Vjerujem da ćemo spremiti ekipu i odigrati dobru utakmicu”, kazao je selektor.

Prosinečki će dosta kombinirati u ova dva meča.

“Igraće uglavnom oni igrači o kojim razmišljamo da nastupe u baražu i očekujem da protiv Italije ponove kvalitetnu igru kao u prvom meču u Torinu. Protiv Lihtenštajna imamo prostora da pružimo priliku i onim koji su imali manju minutažu, pa ćemo sigurno dosta kombinirati u ove dvije utakmice”, riječi su selektora Prosinečkog.

Selektor je kazao i to da neće računati na usluge Amera Gojaka zbog povrede.

(bhsportisti.com)

 

Leave a Reply

avatar
  Notifikacije  
Informiši me za