Saopštenje NS/FS BiH: Osuda postupaka Ognjena Vranješa

FOTO: NFSBiH
Krovna kuća bh. fudbala oglasila se nakon posljednjih dešavanja i postupaka dugogodišnjeg reprezentativca Ognjena Vranješa, koji je neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije BiH.

Sopštenje Vam prenosimo u cjelosti:

“Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza”, stoji u saopštenju.

(bhsportisti.com)